Training Infographics

De training “Communiceren met een infographic” is bedoeld voor professionals die grote hoeveelheden informatie willen leren ‘platslaan’ tot een visuele uiting voor doelgroepen die geen zin hebben in lappen tekst. Deelnemers zijn vooral onderzoekers bij overheid of bedrijfsleven, beleidsmedewerkers die moeten rapporteren aan bestuurders, en communicatieprofessionals die hun instrumentarium willen versterken met ‘visual content’ die extra waarde en bereik toevoegt.

Na afloop van de training

  • Ken je de toepassingen en toegevoegde waarde van infographics in de communicatie.
  • Kun je een grote hoeveelheid informatie ‘platslaan’ tot een schets voor een infographic.
  • Ben je in staat om het hele proces – van informatie tot infographic – te briefen en aan te sturen met een designer of een communicatiebureau.
  • Kun je zelf een eenvoudige maar effectieve infographic maken voor rapport, verslag of website.
  • Weet je wat de meest voorkomende valkuilen zijn en hoe je deze kunt vermijden.
  • Heb je kennisgemaakt en al even gewerkt met een paar online tools voor het maken van een infographic.

Je hoeft geen ervaring te hebben met ontwerp-software of met Excel. 

De training is rechtstreeks bij mij te boeken als in-company. In een dag, of uitgesmeerd over enkele dagdelen, wat je wilt. Op maat, dus afgestemd op je ambities. Zodat je met je hele team flinke stappen kunt zetten. Meer weten? Stuur me een mailtje of bel.

Open inschrijving
De training  is ook met open inschrijving te volgen bij Frankwatching. Klik hier voor exacte data, locatie en kosten. Enkele keren per jaar geef ik de training “De online Infographic” via het mediabureau De Redactie, vooral bedoeld voor mensen die zelf infographics willen maken voor website of blog. Meer informatie is hier te vinden.

De afgelopen jaren deden we tientallen ‘in-company’-trainingen voor o.a. Universiteit Utrecht, De Nederlandsche Bank, gemeente Amsterdam, ABN Amro, Trimbos Instituut, Wakker Dier, Advocatenkantoor Stibbe, Natuurmonumenten, Algemene Bond van Uitzendondernemingen (ABU), Achmea/Zilveren Kruis, diverse gemeenten, enkele Ministeries, de NS en accountancy Deloitte.

APK VOOR INFOGRAPHICS

Ben je al begonnen met het realiseren van infographics? En hoe verloopt dat? Komt het wel goed uit de verf? Kost het je nog teveel infographics, john verhoeventijd, geld – of allebei? Wil je graag de volgende stap zetten maar weet je niet goed hoe? Dan is een ‘APK voor infographics’ misschien wat voor je. We komen een dagdeel langs, we bekijken met jou en je team de resultaten, analyseren het proces en we geven concreet advies en tips. Eventueel komen we later nog eens terug voor een feedback-ronde of een second opinion.

BTW-vrij
Wejohn verhoeven zijn geregistreerd als docent bij het CRKBO. Daarom kunnen we BTW-vrij werken voor (of via) instellingen die zich met kortdurend beroepsonderwijs bezig houden.

Enkele reacties van deelnemers: 

 

Voor iedereen die met infographics aan de slag wil,
maar geen idee heeft waar te beginnen,
is dit een perfecte workshop.’

‘Veel inspiratie, nuttige tips.
Kundige, ervaren docent!’ 

‘… Heel leerzaam. Goede combi van theorie, 
zelf doen en leren van andermans voorbeelden.’

 ‘Een echte specialist, die met veel
kennis van zaken zijn verhaal doet.’ 

 PRESENTATIES

Foto: Lonneke Kranendonk/LABEL

Een keynote presentatie op het Custom Media Congres 2013.

We geven regelmatig korte inspiratie-sessies en presentaties over ‘communiceren met infographics’, en ‘visual storytelling’.