Wie zijn wij?

Inspiring Data beschikt over een flexibele groep communicatiespecialisten en ontwerpers die grote hoeveelheden informatie kunnen vertalen naar een pakkende infographic of animatie. 

In een wereld die constant informatie uitstort over mensen, is het steeds moeilijker om je verhaal voor het voetlicht te brengen. Mensen willen graag alles weten over de dingen die belangrijk voor hen zijn. Maar hoe krijg je nog hun aandacht? Een infographic of een animatie die het juiste verhaal vertelt, is hierbij erg effectief. Want mensen zijn visuele wezens: we onthouden de dingen beter als ze zijn ‘verbeeld’.

Een infographic voor professionals stelt andere eisen dan een product voor een groot publiek

Bekijk hier meer werk »      

Het Aanzien van februari: 'En de Oscar gaat naar ...'

Mijn maandelijkse rubriek 'Het Aanzien van ...' bij het online mediablog Frankwatching is ditmaal gewijd aan het grootste media-event dat in februari plaat .... meer »

Data-is-me pt. II

Ik was een paar weken geleden bij een workshop van SETUP Utrecht, een club creatieve, enthousiaste en grensverleggende onderzoekers van de digitale ruimte. .... meer »

Inspirerende cijfers

Datavisualisatie is een discipline waarin diverse soorten kennis bijeen komen. Kennis die normaal gesproken niet in een enkel persoon (of twee) te vinden i .... meer »

Editorial Media Design - halverwege de rit

De minor Editorial Media Design aan de Hogeschool Utrecht trekt nu voor het tweede jaar een groot aantal HBO-studenten uit diverse richtingen, die zich een .... meer »

Nieuw: workshop 'Open Data Value'

Alweer ruim een jaar schuiven we regelmatig aan bij de ronde tafel van het Innovatieplatform Utrecht om mee te denken over de mogelijkheden van toepassinge .... meer »

Bij de dood van David Bowie: waar bleven de infographics?

Infographics gaan meestal niet over cultuur of kunst, maar over cijfers, economie, concrete dingen. Daarom nu eens aandacht voor het belangrijkste culturel .... meer »