Wie zijn wij?

Inspiring Data beschikt over een flexibele groep communicatiespecialisten en ontwerpers die grote hoeveelheden informatie kunnen vertalen naar een pakkende infographic of animatie. 

In een wereld die constant informatie uitstort over mensen, is het steeds moeilijker om je verhaal voor het voetlicht te brengen. Mensen willen graag alles weten over de dingen die belangrijk voor hen zijn. Maar hoe krijg je nog hun aandacht? Een infographic of een animatie die het juiste verhaal vertelt, is hierbij erg effectief. Want mensen zijn visuele wezens: we onthouden de dingen beter als ze zijn ‘verbeeld’.

Een infographic voor professionals stelt andere eisen dan een product voor een groot publiek

Bekijk hier meer werk »      

Duurzaamste landen van ASN in een infographic

De duurzame bank ASN heeft een nieuwe classificatie ontworpen om de duurzaamheid van landen te meten. Dit met het oog op de samenstelling van het ASN oblig .... meer »

Nu op mediablog Frankwatching: datavisualisatie 2.0

Zojuist online: mijn artikeltje op het mediablog Frankwatching over datavisualisatie 2.0 (zes redenen om het toe te passen, zes gratis …http://lnkd.in/URZN .... meer »

Inspirerende cijfers

Datavisualisatie is een discipline waarin diverse soorten kennis bijeen komen. Kennis die normaal gesproken niet in een enkel persoon (of twee) te vinden i .... meer »

Nieuw: workshop 'Open Data Value'

Alweer ruim een jaar schuiven we regelmatig aan bij de ronde tafel van het Innovatieplatform Utrecht om mee te denken over de mogelijkheden van toepassinge .... meer »

Het Aanzien van februari: 'En de Oscar gaat naar ...'

Mijn maandelijkse rubriek 'Het Aanzien van ...' bij het online mediablog Frankwatching is ditmaal gewijd aan het grootste media-event dat in februari plaat .... meer »

Bij de dood van David Bowie: waar bleven de infographics?

Infographics gaan meestal niet over cultuur of kunst, maar over cijfers, economie, concrete dingen. Daarom nu eens aandacht voor het belangrijkste culturel .... meer »