Wie zijn wij?

Inspiring Data beschikt over een flexibele groep communicatiespecialisten en ontwerpers die grote hoeveelheden informatie kunnen vertalen naar een pakkende infographic of animatie. 

In een wereld die constant informatie uitstort over mensen, is het steeds moeilijker om je verhaal voor het voetlicht te brengen. Mensen willen graag alles weten over de dingen die belangrijk voor hen zijn. Maar hoe krijg je nog hun aandacht? Een infographic of een animatie die het juiste verhaal vertelt, is hierbij erg effectief. Want mensen zijn visuele wezens: we onthouden de dingen beter als ze zijn ‘verbeeld’.

Een infographic voor professionals stelt andere eisen dan een product voor een groot publiek

Bekijk hier meer werk »      

Scrolly-telling: saaie verhalen bestaan niet (rubriek Het Aanzien van ...)

Hoe maak je van een op zichzelf nogal droog onderwerp een sprankelende en informatieve infographic met een hoog ‘wow’-gehalte? Nou, om te beginnen door .... meer »

Datavisualisatie 2.0 : wat voegt het precies toe?

Zojuist, pfft, stuk afgemaakt over datavisualisatie. Focus: wat voegt datavisualisatie nou eigenlijk toe? Ik heb zes kenmerken uitgewerkt waarmee datavisua .... meer »

Een muzikale infographic

In de interactieve infographic "100 years of rock (in less then a minute)" komen twee van mijn favoriete werelden samen: die van de popmuziek en die van de .... meer »

Voetbalinfographic: geen woorden maar...

Alsof de tijd heeft stilgestaan en Johan Cruyff nog steeds als een jonge god over de velden zweeft. Zo ervaar ik de vaderlandse voetbalverslaggeving, een p .... meer »

Training Infographics in je communicatie

Erg druk geweest, de laatste maanden, met het opzetten van de nieuwe training 'Infographics in je communicatie'. Na diverse aanvragen voor korte worksho .... meer »

Datavisualisatie in de klas

De allereerste minor Editorial Media Design (EMD) aan de Hogeschool Utrecht ging gisteren van start met 25 studenten. Onder hen waren maar drie aankomende .... meer »