Wie zijn wij?

Inspiring Data beschikt over een flexibele groep communicatiespecialisten en ontwerpers die grote hoeveelheden informatie kunnen vertalen naar een pakkende infographic of animatie. 

In een wereld die constant informatie uitstort over mensen, is het steeds moeilijker om je verhaal voor het voetlicht te brengen. Mensen willen graag alles weten over de dingen die belangrijk voor hen zijn. Maar hoe krijg je nog hun aandacht? Een infographic of een animatie die het juiste verhaal vertelt, is hierbij erg effectief. Want mensen zijn visuele wezens: we onthouden de dingen beter als ze zijn ‘verbeeld’.

Een infographic voor professionals stelt andere eisen dan een product voor een groot publiek

Bekijk hier meer werk »      

Nu op mediablog Frankwatching: datavisualisatie 2.0

Zojuist online: mijn artikeltje op het mediablog Frankwatching over datavisualisatie 2.0 (zes redenen om het toe te passen, zes gratis …http://lnkd.in/URZN .... meer »

Nieuw: workshop 'Open Data Value'

Alweer ruim een jaar schuiven we regelmatig aan bij de ronde tafel van het Innovatieplatform Utrecht om mee te denken over de mogelijkheden van toepassinge .... meer »

Scrolly-telling: saaie verhalen bestaan niet (rubriek Het Aanzien van ...)

Hoe maak je van een op zichzelf nogal droog onderwerp een sprankelende en informatieve infographic met een hoog ‘wow’-gehalte? Nou, om te beginnen door .... meer »

INHOPE: een jaarverslag in vijf schermen

Net deze week heeft de internationale ngo INHOPE de infographics gelanceerd waarmee het mondiaal aandacht vraagt voor haar werk: het bestrijden van kinder .... meer »

Minor EMD: the final results...

De Minor Editorial Media Design aan de Hogeschool Utrecht is achter de rug. De jongelui zijn weer een stapje verder in hun leerproces en zitten nu alweer t .... meer »

Nu op 'Frankwatching': Infographics in je organisatie: 4 voorwaarden voor succes

Verschenen op het mediablog Frankwatching, mijn artikel over de beletsels die er binnen organisaties vaak nog bestaan voor het inzetten van datavisualiseri .... meer »