Wie zijn wij?

Inspiring Data beschikt over een flexibele groep communicatiespecialisten en ontwerpers die grote hoeveelheden informatie kunnen vertalen naar een pakkende infographic of animatie. 

In een wereld die constant informatie uitstort over mensen, is het steeds moeilijker om je verhaal voor het voetlicht te brengen. Mensen willen graag alles weten over de dingen die belangrijk voor hen zijn. Maar hoe krijg je nog hun aandacht? Een infographic of een animatie die het juiste verhaal vertelt, is hierbij erg effectief. Want mensen zijn visuele wezens: we onthouden de dingen beter als ze zijn ‘verbeeld’.

Een infographic voor professionals stelt andere eisen dan een product voor een groot publiek

Bekijk hier meer werk »      

Gezond honderd worden doe je zo! (rubriek Het Aanzien van...)

Wat moet je slikken om gezond honderd te worden? Welke vitaminen, mineralen, kruiden, geheimzinnige stofjes en vreemde drankjes helpen het beste tegen alzh .... meer »

Videoclipje met geweldige graphics

Een van de studenten aan de Minor Editiorial Design aan de HU, die ik de komende maanden begeleid, kwam met deze clip, een variant op de hier al eerder gep .... meer »

Datavisualisatie 2.0 : wat voegt het precies toe?

Zojuist, pfft, stuk afgemaakt over datavisualisatie. Focus: wat voegt datavisualisatie nou eigenlijk toe? Ik heb zes kenmerken uitgewerkt waarmee datavisua .... meer »

Training 'Infographics' bij Frankwatching

Het thema 'kennisoverdracht' wordt steeds meer een kernonderdeel van Inspiring Data.   Een poos geleden hebben we de training 'Communiceren met een infogr .... meer »

Nieuw: workshop 'Open Data Value'

Alweer ruim een jaar schuiven we regelmatig aan bij de ronde tafel van het Innovatieplatform Utrecht om mee te denken over de mogelijkheden van toepassinge .... meer »

Vakantieliefde in een infographic (rubriek Het Aanzien van ...)

Ach ja, de vakantie zit er weer op. 'Back to the chain gang', zouden de Amerikanen zeggen. De makers (en bedenkers) van content halen opgelucht adem. Want .... meer »