Wie zijn wij?

Inspiring Data beschikt over een flexibele groep communicatiespecialisten en ontwerpers die grote hoeveelheden informatie kunnen vertalen naar een pakkende infographic of animatie. 

In een wereld die constant informatie uitstort over mensen, is het steeds moeilijker om je verhaal voor het voetlicht te brengen. Mensen willen graag alles weten over de dingen die belangrijk voor hen zijn. Maar hoe krijg je nog hun aandacht? Een infographic of een animatie die het juiste verhaal vertelt, is hierbij erg effectief. Want mensen zijn visuele wezens: we onthouden de dingen beter als ze zijn ‘verbeeld’.

Een infographic voor professionals stelt andere eisen dan een product voor een groot publiek

Bekijk hier meer werk »      

Nieuwe minor Editorial Media Design van start

En weer een nieuwe jaargang Editorial Media Design gaat nu, begin september, van start bij de Hogeschool Utrecht. De minor trekt tientallen studenten aan H .... meer »

Training Infographics in je communicatie

Erg druk geweest, de laatste maanden, met het opzetten van de nieuwe training 'Infographics in je communicatie'. Na diverse aanvragen voor korte worksho .... meer »

Mapping stereotypes -- Hoe een Bulgaar de wereld ziet...

Hoe denken Europeanen over elkaar? Een actuele vraag nu de Eurocrisis maar blijft doorsudderen en iedereen wel een mening heeft over die luie Grieken, sluw .... meer »

Duurzaamste landen van ASN in een infographic

De duurzame bank ASN heeft een nieuwe classificatie ontworpen om de duurzaamheid van landen te meten. Dit met het oog op de samenstelling van het ASN oblig .... meer »

Bij de dood van David Bowie: waar bleven de infographics?

Infographics gaan meestal niet over cultuur of kunst, maar over cijfers, economie, concrete dingen. Daarom nu eens aandacht voor het belangrijkste culturel .... meer »

The Internet of Things: een interactieve infographic (Het Aanzien van ...)

The internet of Things. Iedereen heeft het erover. Maar wat is het eigenlijk? Wat zijn die ‘dingen’ dan? Wat doen ze en waarom moeten we dat weten? Deze in .... meer »