Hoe werken wij?

Inspiring Data helpt bedrijven en organisaties bij het visualiseren van informatie, in de vorm van een infographic of animatie. Zodat het verhaal dat u wilt vertellen, beter overkomt bij het publiek. 

We gaan met u in gesprek om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden en uitdagingen. Vervolgens vertalen we dat in een praktische, betaalbare en effectieve infographic of animatie, geschikt voor online en print.
We kunnen een project van begin tot eind realiseren, of we nemen een specifiek deel van het traject voor onze rekening. We kunnen de regie voeren, of meewerken in een team. We werken graag intensief samen. Niet alleen met advies, maar ook in de — soms weerbarstige — praktijk.

We zijn flexibel en perfectionistisch. Het eindresultaat staat voorop. We werken op basis van heldere afspraken, maar we snappen dat dingen soms anders kunnen lopen. In onze aanpak is altijd ruimte voor een nieuw idee dat het resultaat beter maakt.

Bekijk hier meer werk »      

Scrolly-telling: saaie verhalen bestaan niet (rubriek Het Aanzien van ...)

Hoe maak je van een op zichzelf nogal droog onderwerp een sprankelende en informatieve infographic met een hoog ‘wow’-gehalte? Nou, om te beginnen door .... meer »

Mapping stereotypes -- Hoe een Bulgaar de wereld ziet...

Hoe denken Europeanen over elkaar? Een actuele vraag nu de Eurocrisis maar blijft doorsudderen en iedereen wel een mening heeft over die luie Grieken, sluw .... meer »

Oliewinning in beeld: de gevolgen van de prijsdaling

De olieprijzen zijn sinds de tweede helft van vorig jaar op het laagste peil in jaren beland. Een vat olie kost nu minder dan vijftig dollar, terwijl .... meer »

The Internet of Things: een interactieve infographic (Het Aanzien van ...)

The internet of Things. Iedereen heeft het erover. Maar wat is het eigenlijk? Wat zijn die ‘dingen’ dan? Wat doen ze en waarom moeten we dat weten? Deze in .... meer »

Minor EMD: the final results...

De Minor Editorial Media Design aan de Hogeschool Utrecht is achter de rug. De jongelui zijn weer een stapje verder in hun leerproces en zitten nu alweer t .... meer »

Zelf infographics maken? Vijf uitdagingen

Het zelf maken van een infographic is lang niet zo eenvoudig als veel mensen schijnen te denken. Ik geef de laatste tijd veel trainingen aan communicatie-p .... meer »