Hoe werken wij?

Inspiring Data helpt bedrijven en organisaties bij het visualiseren van informatie, in de vorm van een infographic of animatie. Zodat het verhaal dat u wilt vertellen, beter overkomt bij het publiek. 

We gaan met u in gesprek om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden en uitdagingen. Vervolgens vertalen we dat in een praktische, betaalbare en effectieve infographic of animatie, geschikt voor online en print.
We kunnen een project van begin tot eind realiseren, of we nemen een specifiek deel van het traject voor onze rekening. We kunnen de regie voeren, of meewerken in een team. We werken graag intensief samen. Niet alleen met advies, maar ook in de — soms weerbarstige — praktijk.

We zijn flexibel en perfectionistisch. Het eindresultaat staat voorop. We werken op basis van heldere afspraken, maar we snappen dat dingen soms anders kunnen lopen. In onze aanpak is altijd ruimte voor een nieuw idee dat het resultaat beter maakt.

Bekijk hier meer werk »      

Nieuw: workshop 'Open Data Value'

Alweer ruim een jaar schuiven we regelmatig aan bij de ronde tafel van het Innovatieplatform Utrecht om mee te denken over de mogelijkheden van toepassinge .... meer »

Videoclipje met geweldige graphics

Een van de studenten aan de Minor Editiorial Design aan de HU, die ik de komende maanden begeleid, kwam met deze clip, een variant op de hier al eerder gep .... meer »

Mapping stereotypes -- Hoe een Bulgaar de wereld ziet...

Hoe denken Europeanen over elkaar? Een actuele vraag nu de Eurocrisis maar blijft doorsudderen en iedereen wel een mening heeft over die luie Grieken, sluw .... meer »

Scrolly-telling: saaie verhalen bestaan niet (rubriek Het Aanzien van ...)

Hoe maak je van een op zichzelf nogal droog onderwerp een sprankelende en informatieve infographic met een hoog ‘wow’-gehalte? Nou, om te beginnen door .... meer »

Nu op mediablog Frankwatching: datavisualisatie 2.0

Zojuist online: mijn artikeltje op het mediablog Frankwatching over datavisualisatie 2.0 (zes redenen om het toe te passen, zes gratis …http://lnkd.in/URZN .... meer »

Een aanklikbare schandpaal: de Panama Papers

Het schandaal van april was zonder twijfel de publicatie van de gelekte ‘Panama Papers’.  Een uitgebreid databestand waarin haarfijn wordt uitgelegd .... meer »