Hoe werken wij?

Inspiring Data helpt bedrijven en organisaties bij het visualiseren van informatie, in de vorm van een infographic of animatie. Zodat het verhaal dat u wilt vertellen, beter overkomt bij het publiek. 

We gaan met u in gesprek om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden en uitdagingen. Vervolgens vertalen we dat in een praktische, betaalbare en effectieve infographic of animatie, geschikt voor online en print.
We kunnen een project van begin tot eind realiseren, of we nemen een specifiek deel van het traject voor onze rekening. We kunnen de regie voeren, of meewerken in een team. We werken graag intensief samen. Niet alleen met advies, maar ook in de — soms weerbarstige — praktijk.

We zijn flexibel en perfectionistisch. Het eindresultaat staat voorop. We werken op basis van heldere afspraken, maar we snappen dat dingen soms anders kunnen lopen. In onze aanpak is altijd ruimte voor een nieuw idee dat het resultaat beter maakt.

Bekijk hier meer werk »      

Datavisualisatie in de klas

De allereerste minor Editorial Media Design (EMD) aan de Hogeschool Utrecht ging gisteren van start met 25 studenten. Onder hen waren maar drie aankomende .... meer »

Het Planbureau maakt opwarming van de aarde sexy [infographic]

Nu dan eens een mooi voorbeeld van ‘visual storytelling’ van eigen bodem: over klimaat en opwarming, van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Het ond .... meer »

Royksopp: de mooiste

Het is al een paar jaar oud, maar nog steeds een van mijn favorieten: de clip van de Noorse band Royksopp bij hun hit ‘Remind Me’. In een vorig leven, als .... meer »

Een aanklikbare schandpaal: de Panama Papers

Het schandaal van april was zonder twijfel de publicatie van de gelekte ‘Panama Papers’.  Een uitgebreid databestand waarin haarfijn wordt uitgelegd .... meer »

Nu op 'Frankwatching': Infographics in je organisatie: 4 voorwaarden voor succes

Verschenen op het mediablog Frankwatching, mijn artikel over de beletsels die er binnen organisaties vaak nog bestaan voor het inzetten van datavisualiseri .... meer »

Vakantieliefde in een infographic (rubriek Het Aanzien van ...)

Ach ja, de vakantie zit er weer op. 'Back to the chain gang', zouden de Amerikanen zeggen. De makers (en bedenkers) van content halen opgelucht adem. Want .... meer »